{ "title": "Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kahveler.gen.tr/images/bol-kopuklu-turk-kahvesi-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 16:33:16", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır, kahve denilince akla ilk gelendostluklar samimi sohbetlerdir. Yapılan güzel sohbetlerin ardından derler ya bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır. O hatırlar bol köpüklü, Türk kahvelerle içilen dostluklarla beraber yaşanılan güzel anlarda saklıdır. Bol köpüklü Türk kahvesi her gün 1 fincan içilirse oldukça faydası vardır. Bol köpüklü Türk kahvesi insanı dinlendiren yorgunluğu attıran ve rahatlatan bir içecek türüdür. Arkadaşlar ortamında içilen kahve oldukça keyiflidir. Bol köpüklü Türk kahvesi kişinin tercihine göre isteğe bağlı olarak şekerli veya şekersiz olarak yapılır. Hangi ortamlarda içeceğiniz önemli değil, bol köpüklü Türk kahvesini kimlerle içtiğiniz önem taşımaktadır. Ayrıca her gün 1 tane bol köpüklü Türk kahvesi içildiğinde kişinin siniri var ise sinirleri yatıştırma özeliğe sahiptir. Bağımlılık yapan kahve çok sık içilir ise uyku kaçırama özelliğine sahiptir.

Bol köpüklü Türk kahvesi malzemeleri
Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?

Bir cezve içerisine önce 4 fincan soğuk suyu koyup, 4 fincan tatlı kaşığı üzerine kahvesi ve şekerini ilave ederek karıştırılır. 1 kaç kez karıştırılarak, kısık ateşte pişirilir. Kahvenin güzel olması için kısık ateşte yapılması gerek. Pişerken üzerindeki köpükleri kaşık ile alarak fincanlara konur bu işlemi cezvede köpük azalana kadar yapalım. Köpükler bitince kalan kahveyi 1 kaç kez karıştırarak fincanlara dökün. Kahve yaparken 1- veya 2 kişilik yapın daha lezzetli olacaktır. Kahvenin yanına verilen su ile Türk kahvesinin yanına verilecek olan su kahve öncesi içilerek Türk kahvesinin tadını daha iyi almanızı sağlayacaktır. Bol köpüklü Türk kahvenizi afiyetle içebilirsiniz.

Yapılacak olan kahvenin taze olması oldukça çok önemlidir. Yeni çekilmiş bir kahve her zaman daha lezzetli ve daha köpüklü olur. Türk kahvesini taze tutmak ıslak kaşıkla veya nemli kaşık ile almayınız. Hava almayan poşet içerisinde ya da kapalı temiz kapta ve konserve şişelerinde saklayabilirsiniz. Tazeliğini ilk gün gibi koruması için kahveyi koyduğunuz şişe veya poşet içine 2 küp şeker atarak ilk gün gibi tazeliğini korur. Türk kahvesi yaparken soğuk, su ile yapın çeşme sularında bulunan ilaçlı klor kahvenin tadının kötü olmasını sağlar.
" } ] }