Filtre kahve, bir diğer adıyla damla demleme yöntemidir. Su ile orta kalınlıkta çekilmiş kahve çekirdeklerinin birleşmesi ile kahvenin içindeki yağ asitleri ve aroma kahve haline gelir. Özellikle Kuzey Amerika'da yaygın bir şekilde tüketilen bir içecektir. Öncelikle Filtre kahve için hangi kahve çekirdeğini kullanmamız gerekir bunu bilmemiz gerekmektedir. Filtre kahve için Türk kahvesi çekirdekleri kullanılamaz çok acı olur. Bu sebeple marketlerden ya da bilinen kafelerden farklı markalarda kahve çekirdeği alıp Filtre kahve için çektirmemiz gerekir. Fakat bu çekim Türk kahvesindeki gibi çok ince olursa Filtre kahve de işe yaramaz.
Filtre kahve makinasında kahve nasıl yapılır?
Düz tabanlı filtre kullanılan bir makine ise deniz tuzuna, benzeyen orta düzeyde öğütülmüş kahve kullanılmalıdır. Fakat koni biçiminde ise toz şekeri andıran daha ince çekilmiş kahve kullanılır.
Kahvenin aromasının ağızda tam olarak hissedebilmesi için 180 miligram suya 10 gram kahve kullanılması önerilir.
Kahvemizi tek seferde getirebileceğimiz kadar hazırlamamız gerekir. Çünkü yeniden ısıtılması aramasını kaybetmesine sebep olur.
Filtre kahvenin faydaları nelerdir?
Karaciğere faydası büyüktür günde 3-4 bardak Filtre kahve içen kişilerde siroz olma riski azalmaktadır aynı zamanda karaciğer kanseri riskini de azaltmaktadır.
Uyarıcı etkisi çok yüksektir. Bu sayede enerjiniz, hafızanız ve anlık tepkileriniz yüksek olacaktır.
Metabolizmanızı hızlandırır. Yağ yakıcı birçok ilaç içerisinde kafein maddesi bulunmaktadır. Dolayısıyla yağ yakıcı bir özelliğe sahiptir.
Besin değeri çok yüksektir birçok antioksidan madde almış olursunuz. Bunlardan birkaçı B3, B5, B2 vitaminleri, magnezyum ve potasyumdur.
Düzenli içilen kahve dopamin seviyenizi sürekli yüksek tutar bu sebeple Parkinson riskini azaltır.
Dopamin mutluluk veren bir kimyasaldır. Bu sebeple depresyon ve mutsuzluğu da önler.