{ "title": "Kahve Bitkisi", "image": "https://www.kahveler.gen.tr/images/kahve-bitkisi.jpg", "date": "22.01.2024 01:07:48", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kahve bitkisi, kökboyasıgiller familyasınna ait bir bitkidir. Bu bitkinin işlenmesiyle elde edilen kahve çekirdekleri ve kahveler, günümüzde ülkemizde dahil birçok ülkede ciddi bir şekilde tüketilmektedir. Genel olarak kahve bitkisinin tüketilebilir hale getirilmiş haline coffea adı verilmektedir. Bu bitki, tam olarak bir ağaç olduğu için ilk dikildiğinde birkaç yıl meyve vermeyebilir. Kahve bitkisi, her iklimde yetişmeyen bir bitkidir. Bu nedenle ülkemizin çok büyük bir kısmında kahve üretimi yapılamamaktadır. Ülkemizde genellikle bu bitkinin yetiştirilmesi sonrasında işlemesi yapılmaktadır. Kahve bitkisi, yani kahve ağacı dikildikten sonra yaklaşık 3 yıl sonra az da olsa meyve vermektedir. Bu ağacın verdiği meyveler bazı işlemlerden geçirilmeden kullanılır hale getirilmemektedir. Kahve bitkisinin verim sağlaması için iklim şartları, toprak ve bitkinin ekildiği yer etkilere neden olmaktadır. Kahve bitkisi, işlendikten sonra birçk şekilde tüketilebilmektedir. Fakat insanlar genellikle bu bitkiyi sütle ya da süt tozlarıyla karıştırarak kullanmaktadır. Bu şekilde kahvenin acı tadı biraz da olsa bastırılmış olur. Günümüzde bazı insanlar bu bitkiyi sade olarak tüketirler. Fakat kahve sade olarak tüketildiğinde belli bir miktarın üzerinde içilemez. Hep lezzet olarak son derece acı olan kahve bu şekilde içerisinde bulundurduğu kafein nedeniyle aşırısı insanlarda kalp ritminin değişmesine neden olur. Bu nedenle sizlerde kahve bitkisini günlük olarak belli bir miktarın üzerinde tüketmeyin.