{ "title": "Kahve Pişirme", "image": "https://www.kahveler.gen.tr/images/kahve-pisirme.jpg", "date": "20.01.2024 09:16:30", "author": "TURGUT KAYNAK", "article": [ { "article": "Kahve Pişirme, sanıldığı kadar kolay değildir. Kahve pişirmek her ne kadar kolay gibi sanılsa da aslında, kahve pişirmek gerek köpüğü ile gerekse lezzeti ile aslında bir sanattır. Kahve günümüzde çok sevilerek tüketilen, sohbeti güzel, özellikle kış aylarında içimizi ısıtan bir içecektir. Özellikle kış aylarında dediğime bakmayın, kahvenin yazı kışı olmaz, gecesi gündüzü olmaz, ikindisi kuşluğu olmaz, kahve canınız istediği zamanlarda içilir. Kahve hazmı kolaylaştırır, bunun yanı sıra vücuda zindelik ve enerji verir. Alkolü fazla kaçıran insanlara bile, hemen acı kahve yapılıp içilmesi sağlanır. Kahve içmek dışında, evlerimizde farklı işlere yarayabilir. Evde tükettiğimiz kahvelerin telvesini lavaboya döktükten sonra, üzerine sıcak su dökerseniz tıkanmış lavabonun bile açıldığını görebilirsiniz. Sarımsak yedikten sonra ağız kokusu için bir adet kahve çekirdeği çiğneyebilirsiniz. İshal olmuş kişilerde de kahvenin içine biraz limon sıkıp, ishalini önleyebilirsiniz. Bulaşıklar da balık kokusunu gidermek için bulaşık suyuna kahve telvesi koyup da yıkarsanız, kahve telvelerinin kokuyu çektiğini hissedebilirsiniz. Kahve Türkiye'de yetişmediği halde, biz Türklerin muhteşem pişirim şekliyle, tüm dünya ülkelerinde adı Türk kahvesi olarak anılır. Kahve pişirirken dikkat etmemiz gereken birçok şey vardır. Öncelikle güzel bir kahve için kahvenin taze olması gerekmektedir. Suyun soğuk ve klorsuz dinlenmiş, su olması önemlidir.

Kahve Pişirme
Afiyet olsun.
" } ] }