{ "title": "Köpüklü Kahve", "image": "https://www.kahveler.gen.tr/images/kopuklu-kahve.jpg", "date": "20.01.2024 05:42:42", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Köpüklü Kahve, Türk kültürünün neredeyse en önemli içeceği Türk kahvesidir. Lezzeti veren ise köpüklü olmasıdır. Kahve yapımını kolaylaştırmak için çeşitli makineler icat edilmiş olsa da en güzel köpüklü kahve ocakta yapılır. Ben kahve yapımında oldukça başarılı biri olarak, size de köpüklü kahvenin leziz tarifini vermek istedim.

Köpüklü Kahve malzemeleri
Köpüklü Kahve Nasıl Yapılır?

İlk olarak şekerle suyu cezveye koyduktan sonra kahveyi ekliyoruz. Topaklanma azalana kasar karıştırıp, ocağın altını açıyoruz. İlk etapta bütün pütür yok olana kadar, devamlı karıştırıyoruz. Daha sonra köpük oluşana kadar, kısık ateşte bekliyoruz. Birkaç kaşık köpük alıp, kahveyi karıştırıyoruz. Daha sonra kaynayıncaya kadar hiç dokunmuyoruz. Kaynayınca altını kapatıp, fincana dolduruyoruz. Bol köpüklü kahvemiz servise hazır haldedir. Su ve çikolata ile sunumu daha lezzetli ve şık olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }