{ "title": "Şekerli Türk Kahvesi Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kahveler.gen.tr/images/sekerli-turk-kahvesi-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 11:00:32", "author": "Kenan Erpulat", "article": [ { "article": "Şekerli Türk kahvesi nasıl yapılır, Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama, pişirme metodunun adıdır. Özel tadı, köpüğü, kokusu ikramıyla kendine özgü bir geleneği vardır. Şekerli Türk kahvesi, şeker içeriği fazla olduğu için ara öğünlerde tercih edilmemelidir. Şeker kullanmak yerine kuru meyvelerden 1-2 adet tercih edilerek tatlandırılabilir. Tek kişilik ve kişi sayısına göre ölçüleri artırarak kişi adedince olabilen şekerli Türk kahvesidir.

Şekerli Türk Kahvesi Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Cezveye bir fincan su ekleyip üstüne iki çay kaşığı Türk kahvesi ekliyoruz. En üstüne toz şekeri ekleyerek ocağın küçük olan gözünde pişirmeye başlıyoruz. Kısık ateşte pişmekte olan kahvemizi ara ara çay kaşı ile karıştırıyoruz. Üstünde oluşan köpüğünü fincana alıp köpükleri göz göze olup kahvemizi kaynara çıkınca usul usul fincana pişen kahvenin yarısını boşaltıyoruz. Cezveyi bir taşım daha kaynaması için ocakta bekliyoruz.

Kahve fincana dökülürken fincanın kenarından yavaş yavaş dökmemiz gerekir. Ortadan hızlı dökersek köpüğünün sönmesine yol açabilir. Cezveye kaynamakta olan kahvemizin diğer yarısını da fincana döküyoruz. Şekerli Türk kahvesi hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }