{ "title": "Tarçınlı Kahve", "image": "https://www.kahveler.gen.tr/images/tarcinli-kahve.jpg", "date": "21.01.2024 14:51:05", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Tarçınlı Türk Kahvesi, Türk kahvesi içermiş olduğu bileşenler ile kalp hastalıkları, kanser ve şeker hastalıklarına karşı koruyucu bir niteliktedir. Yapılan araştırmalara göre uzmanlar kahvenin baş ağrısına, karaciğer kanserine, astıma, unutkanlığa, göğüs kanserine, siroza ve yüksek tansiyon hastalığına karşı düzenli bir şekilde içildiği takdirde kahvenin etkili olduğunu söylemişlerdir. Şu da unutulmamalı ki vücuda faydalı olan bir şeyi normalinden fazla tükettiğimizde zararlı olduğunu bilerek tüketmeliyiz. Tarçınlı Türk kahvesi yemeklerden sonra oluşan tatlı istediğini kesmek için ve tatlı krizlerine son vermek için oldukça mucizevi bir tariftir. Ayrıca diyete başlamak isteyenler içinde müthiş bir kahve tarifidir. Tarçınlı Türk kahvesi içildiği andan itibaren kendinizi anında daha zinde hissetmenize oldukça yardımcı olmaktadır. Şimdiye kadar zevk ile içmiş olduğumuz Türk kahvesini ya hep şekerli ya da sadece yapmaya alışık olduğumuz için tarçın ekleme fikri başta size ürkütücü gelmiş olabilir. Kahve içine ekleyeceğiniz bir miktar tarçın kahvenin kendisine has olan acılığını alacaktır. Ama yaşamınızda yeniliklere yeni tatlara yer açmak, size hep fayda sağlayacaktır buna emin olun ve uygulayın.

Tarçınlı Türk Kahvesi İçin Gerekli Malzemeleri
Tarçınlı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Bu değişik ve oldukça leziz kahveyi yapmak için öncelikle kahve ile tarçını cezveye ekleyerek üstüne suyu kullanacağınız fincanın ölçüsü kadar ekleyin. Daha sonra ise topak kalmayacak şekilde karıştırarak kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın. Cezvede hafif kabarıklıklar oluşmaya başlayınca cezveden oluşan köpüğü fincanlara bir tatlı kaşığı kullanarak alın. Köpüklerini almış olduğunuz tarçınlı kahveyi sonra tekrar ocağa koyun kaynayınca kaynadıktan sonra kalan kahveyi de fincanın üstüne koyun.

Afiyet Olsun.

NOT: Kahve köpüklerini fincana alır iken plastik bir kaşık ile karıştırarak köpüğü alın ve hiçbir şekilde ateş üzerine bıraktığınız kahveyi karıştırmayın ki köpüğü gitmesin. Bazı bayanlar kahvenin köpüğünü aldıktan sonra ocağa bırakmış oldukları kahveyi kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyorlar ama bilmiyorlar ki böyle yaptıkları takdirde köpük oluşumuna engel oluyorlar.
" } ] }