Kahve Pişirme

Kahve Pişirme, sanıldığı kadar kolay değildir. Kahve pişirmek her ne kadar kolay gibi sanılsa da aslında, kahve pişirmek gerek köpüğü ile gerekse lezzeti ile aslında bir sanattır. Kahve günümüzde çok sevilerek tüketilen, sohbeti güzel, özellikle kış aylarında içimizi ısıtan bir içecektir. Özellikle kış aylarında dediğime bakmayın, kahvenin yazı kışı olmaz, gecesi gündüzü olmaz, ikindisi kuşluğu olmaz, kahve canınız istediği zamanlarda içilir.
Kahve hazmı kolaylaştırır, bunun yanı sıra vücuda zindelik ve enerji verir. Alkolü fazla kaçıran insanlara bile, hemen acı kahve yapılıp içilmesi sağlanır. Kahve içmek dışında, evlerimizde farklı işlere yarayabilir. Evde tükettiğimiz kahvelerin telvesini lavaboya döktükten sonra, üzerine sıcak su dökerseniz tıkanmış lavabonun bile açıldığını görebilirsiniz. Sarımsak yedikten sonra ağız kokusu için bir adet kahve çekirdeği çiğneyebilirsiniz. İshal olmuş kişilerde de kahvenin içine biraz limon sıkıp, ishalini önleyebilirsiniz. Bulaşıklar da balık kokusunu gidermek için bulaşık suyuna kahve telvesi koyup da yıkarsanız, kahve telvelerinin kokuyu çektiğini hissedebilirsiniz. Kahve Türkiye'de yetişmediği halde, biz Türklerin muhteşem pişirim şekliyle, tüm dünya ülkelerinde adı Türk kahvesi olarak anılır. Kahve pişirirken dikkat etmemiz gereken birçok şey vardır. Öncelikle güzel bir kahve için kahvenin taze olması gerekmektedir. Suyun soğuk ve klorsuz dinlenmiş, su olması önemlidir.

Kahve Pişirme

  • Öncelikle Türk kahvesi en lezzetli, bakır cezvede pişirilir.
    Bakır cezvemizi alalım, içine damacana su kullanıyorsanız eğer, damacana su tercihiniz olsun.
  • Bakır cezvenin içine, yapacağınız kahve fincanı miktarınca, ölçülü olarak suyunu koyalım, İki fincan pişecekse, iki fincan soğuk su, üç fincan pişecekse üç fincan soğuk suyu ilave edelim.
  • Daha sonra içine, iki fincan pişecekse eğer, fincan başına bir tatlı kaşığı, yani iki tatlı kaşığı, kahveyi ilave edelim.
  • En son olarak da şekerini ilave edelim, kahve eğer az şekerli ise yarım çay kaşığı toz şeker ya da yarım kesme şeker, eğer kahve orta şekerli olacaksa, fincan başına bir çay kaşığı ya da bir adet küp şeker, eğer kahveniz şekerli olacaksa da fincan başına iki adet küp şeker ilave edelim.
  • En önemli şey, kahvenin bol köpüklü olmasını istiyorsanız, kahveyi ocağa koymadan önce iyice bir karıştırın. Ocağa koyduktan sonra asla kahveyi karıştırmayın, eğer karıştırırsanız, bütün olacak olan köpüğü kaçırabilirsiniz.
  • Ocağın altının çok kısık olmasına dikkat edin, kısık ateşte pişen kahve her zaman çok daha lezzetli olur.
  • Kahve tam yanlardan, hafif kabarmaya başladığında bir kaşık yardımı ile köpüklerini alın ve tüm fincanlara eşit bir şekilde bölün, kahveyi geri ocağa koyun, bir iki taşım kaynadıktan sonra, hemen alıp fincanlara doldurabilirsiniz.
  • Kahveyi kesinlikle çok fazla kaynatmayın, aksi taktirde kahveniz acıyacak, içilmeyecek kıvama gelecektir.
  • Daha sonra en sevdiğiniz fincanlarda servise hazırlayabilirsiniz. Kahve telveli olduğu için kesinlikle yanında su ile servis yapılır, bir de eğer kahve şekersiz ise yanında çikolata ile de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 09:16:30
Kahve Pişirme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kahve Pişirme Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kahve Pişirme"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kuru Kahve

Kuru kahve, kültürümüzün yegâne içeceklerindendir. Bol köpüğü ile görsel güzelliğini gösteren sert ve acılı damak tadıyla ağızlarımızda hoş bir tat bırakan b...
Devamını Oku

Hamilelikte Türk Kahvesinin Faydaları

Hamilelikte Türk Kahvesinin Faydaları, Yıllardır yapılan araştırmalara göre kahvede kafein olduğu kanıtlanmıştır. Türk kahvesinin hamilelikte faydaları ...
Devamını Oku

Granül Kahve

Granül kahve, Instant kahve olarak da bilinen bu kahve sıcak suya konduğunda çözünen kahve çeşididir. Suyunu kaybetmiş bu kahve türünün yapımı sırasında herh...
Devamını Oku

Sade Kahve

Sade kahve, adından anlaşılacağı üzere su ve kahveyi karıştırıp pişirilerek içilen sıcak ve çok keyifli bir içecektir. Sade kahve deyince hazırlanışında...
Devamını Oku

Filtre Kahve

Filtre kahve, bir diğer adıyla damla demleme yöntemidir. Su ile orta kalınlıkta çekilmiş kahve çekirdeklerinin birleşmesi ile kahvenin içindeki yağ asit...
Devamını Oku

Bronz Kahve

Bronz Kahve, Başta bronz kahve olmak üzere kadınların en beğendikleri saç renkleri arasında açık kumral ve kum sarısı saç renkleri bulunmaktadır. Bu birbirin...
Devamını Oku

Kahve Çekirdeği

Kahve Çekirdeği, Kahve adı Arapça "qahvah"dan gelmektedir. Kahve adının anlamı ise keyif veren içkidir. Bugün ki ismini 14. Yy. 'da kazanmaya başlamıştı...
Devamını Oku

Dibek Kahvesi Nasıl Yapılır

Dibek kahvesi nasıl yapılır, Dibek kahvesi, aslını isterseniz bir kahve pişirme şekli değil kahvenin öğütme yöntemidir. Dibek kahvesi terimi, kavrulan...
Devamını Oku

Küllü Kahve

Küllü Kahve, doğallık diye adlandırdığımız saç renklerinin başında gelir. Küllü kahve, her zaman çok tutulduğu gibi özellikle, 2015 yılının en gözde trend re...
Devamını Oku

Kahve Limon

Kahve limon, Vücutta oluşan ve kilo alıp vermeden ya da doğumdan kaynaklanan çatlaklara, ishale ve bedenimizin herhangi bir yerinde oluşan sivilcelere karşı ...
Devamını Oku

Kahvenin Cilde Faydaları

Kahvenin cilde faydası, cildi sıkılaştırmak, cilde canlılık kazandırmak, göz altı morluklarından kurtulmak ve cilt kızarıklıklarını yok etmek gibi önemli ve ...
Devamını Oku

Şekerli Türk Kahvesi Nasıl Yapılır

Şekerli Türk kahvesi nasıl yapılır, Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama, pişirme metodunun adıdır. Özel tadı, köpüğü, kokusu ikramıyla kendine özgü...
Devamını Oku

Kahve

Kahve, kökboyasıgiller familyasına ait olan ve ikiçenekliler grubunda bulunan bir ağcın meyvelerinden elde edilir. İlk defa Etiyopya'nın yüksek kesimler...
Devamını Oku

Kahve Kaç Kalori?

Kahve Kaç Kalori, Türk kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan Türk kahvesi şekersiz ya da şekerli içildiğinde kalori miktarı da doğal olarak değişmektedir...
Devamını Oku

Kahve Öğütme

Kahve Öğütme, genellikle kavurduktan en az 12 saatlik bir dinlendirme işlemi sonrasın da işlem uygulanır. Bu dinlendirme işleminden sonra kahvemizi öğütebili...
Devamını Oku

Sade Kahve Kaç Kalori?

Sade kahve kaç kalori, kahvenin insanlar tarafından yeri çok farklıdır. Çok sevilen kahvenin günlük olarak tüketimi 1 fincan olmalıdır. Bazı insanlarda bunu ...
Devamını Oku

Kahve Köpüğü

Kahve Köpüğü, Kahve köpüğü saç renkleri son zamanlarda çok favori olan bir renktir. Bu sene kahve tonların oldukça ağır bastığını açıkça görmekteyiz. Kahve t...
Devamını Oku

Türk Kahvesi Kaç Kalori?

Türk Kahvesi Kaç Kalori, Farklı pişirilme yöntemiyle sunulan ilk kahve çeşididir. Yıllarca sürecek olan mis gibi köpüklü, şekerli, şekersiz, orta, sade ...
Devamını Oku

Türk Kahvesi Çeşitleri

Türk Kahvesi Çeşitleri, Türk Kahvesi; İlk olarak hazırlama ve pişirme şekli, Türkler tarafından bulunan kahvenin farklı bir biçimde hazırlama ve pişirme tekn...
Devamını Oku

Dibek Kahvesi

Dibek kahvesi: Kavrulan kahve yuvarlak, içi çukur taş veya tahtadan yapılmış bir nevi havana benzeyen büyük kaplara konularak tokmakla ince bir kıvam alıncay...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Kahve
Hamilelikte Türk Kahvesinin Faydaları
Granül Kahve
Sade Kahve
Filtre Kahve
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024