Sütlü Türk kahvesi, En fazla anlatılan efsaneye göre, Habeşistan orijinli olan kahveyi ilk keşfeden afacanlar keçilerdir. Rivayete göre, keçi sürülerinin çobanları güttükleri hayvanların garip bir ağacın meyvesini yedikten sonra daha canlı hareketli olduklarını fark edince bunda bir hikmet var diyerek evine gelip bazı kişilere bildirmiş. Bu meyvenin suyunu kaynatıp içen kişilerde aynı canlılığı duymuş ve kahvenin meziyetleri böylece anlaşılmış.
- 1 fincan soğuk süt
- 2 çay kaşığı toz şeker.
- Yarım yemek kaşığı tepeleme Türk kahvesi.
Sütlü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?
Cezveye sütü ve 2 çay kaşığı toz şekeri koyunuz. Ardından kahveyi ilave edip, kaşık yardımı ile iyice karıştırınız. Daha sonra cezveyi ocağa alıp kısık ateşte pişiriniz. Kahveniz kaynatıp, köpürmeye başladığı an ateşten alıp köpüğünü kaşık ile alıp fincana koyunuz. Kalan kahvenizi tekrardan ocağa alıp 1 taşım kaynattıktan sonra altını kaynatıp, yavaşça fincana boşaltınız. Hazırladığınız sütlü kahvenizi yanında bitter çikolata ile tatlandırarak servis edebilirsiniz.