Türk Kahvesi Nasıl Yapılır
Türk kahvesi nasıl yapılır, Türk kahvesi denilen muhteşem lezzetteki milli içeceğimiz; kimi zaman tuz katılıp damatları mahvediyor, kimi zamanda bir kitapta bu kahveyi içen bir karakter olduğunu okuduğumda gurur duymama, bayrakları asmama sebep oluyor. Bana kalırsa Türkiye denince akla gelmesi gereken ve de tıpkı gerektiği gibi olan ilk unsurlardan biri ve gerçekten bu kadar sevilmeyi hak eden bir içecek.
Öncelikle birleştirici bir özelliği var. Mesela yaşadığımız yere yeni taşındığımız zaman komşularla tanışma bahanesi olarak "Hadi hanımlar, bir Türk kahvesi içelim" denilmişti ve o kahve ile temelleri atılan dostluk ve de komşuluk ilişkimizde hiçbir eksilme görülmedi. Yani bir kahve sayesinde kaç on yıllık komşuluk temelleri atılmış oldu. Bu tür ilişkilerin Türk kahvesiyle başlayanı makul iken Türk kahvesinin de bol köpüklüsü makul elbette. Köpüklü olup olmasını hiç önemsemeyen insanların yanı sıra köpüğe kahvenin kendisinden daha çok önem veren insanlar da var. Nasıl Türk kahvemiz şekerli, orta, sade olmak üzere çeşit çeşit ise kahveyi içen insanların damak zevkleri de farklı çeşitlerde.
Türk kahvesi için gerekli alet ve malzemeler (Tek kişilik ve orta şekerli)- Bir adet cezve
- Bir adet fincan
- Fincanı tam dolduracak kadar oda sıcaklığında su
- Bir adet çay kaşığı
- Toz şeker (Çabuk erimesi için toz şeker kullanıyoruz, dilerseniz küp şeker de kullanabilirsiniz.)
- Kahve
Türk kahvesinin sırasıyla nasıl yapılır?- İlk olarak fincanımızı dolduracak kadar olan oda sıcaklığındaki suyu cezvenin içine koyun.
- Sonra iki çay kaşığı toz şekeri tepeleme olmayacak şekilde cezvenin içine ilave edin.
- Ardından iki çay kaşığı tepeleme Türk kahvesini de cezvenin içine ekleyin.
- Cezvenin içerisindeki su, şeker ve Türk kahvesini karıştırın.
- Düşük ısıdaki herhangi bir ateşin üzerine içindekileri karıştırdığınız cezveyi koyun. Devamında ise devamlı olarak karıştırmaya gerek yok ama eğer karıştırmak istiyorsanız bu da hiçbir sorun oluşturmaz.
- Kahvenin üstünde yuvarlaklar oluşmaya başlaması pişmeye başladığı anlamına gelmektedir. Bu esnada köpükler yavaş yavaş kahvenin üzerinde oluşmaya başlamış olurlar.
- Kısa bir süre sonra kahvenin üstündeki yuvarlaklar tam köpük halini aldığında, kaşıkla üzerinden yavaşça alıp boş fincanınızın dibine bırakın.
- Tam olarak kaynadığında kahveyi de fincana boşaltın.
İşte kimi zaman arkadaşlıklarınızı pekiştirecek kimi zamanda yine arkadaşlıklar edinmenizi sağlayacak Türk kahvesinin yapımı bu kadar kolay.
20.01.2024 13:04:00
Türk Kahvesi Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Türk Kahvesi Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|